Melvik, 9419 Sørvik770 76 450

Spis fisk – bli frisk

Dette er langt mer enn et gammelt munnhell. Sjømat er godt både for kropp og sinn, det er leger over hele verden enige om. De anbefaler at vi spiser mer fet fisk. Fet fisk er nemlig bra for mange ting: For hjertet, blodomløpet, betennelsessykdommer og den motvirker enkelte former for kreft. Fisk og sjømat bidrar til å styrke immunforsvaret, og forskning fra USA og Nord-Irland viser at omega-3-fettsyrer kan hjelpe mot lærevansker og dysleksi.I tillegg er fet fisk bra for den mentale helsen. Vi takler både stress og depresjoner bedre med tilstrekkelige mengder omega-3 i kroppen. Fettsyrene i fiskeoljen er vesentlige for at hjernen skal utvikle seg, og har gunstig effekt mot depresjoner, schizofreni, Alzheimer og enkelte former for hyperaktivitet. Blir du lett solbrent? Fet fisk hjelper mot det også! Ved Universitetet i Manchester har de gjort undersøkelser som viser at omega-3-fettsyrer kan redusere UV-påvirkede inflammasjoner, eller irritasjoner i huden, som solbrenthet.Omega-3-fettsyrer finner vi først og fremst i fet fisk som makrell, laks, sild og ørret.Omega-3-fettsyrene er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen er avhengig av disse fettsyrene for å vedlikeholde flere livsviktige funksjoner.

Omega-3 kan vi bare ta til oss gjennom maten vi spiser, kroppen selv klarer ikke å produsere dem. Derfor er det viktig at kroppen får nok tilførsel av Omega-3. Sjømat inneholder også andre viktige næringsstoffer som vitamin A og D, jod og selen. Fisk og sjømat inneholder ikke sukker og svært lite karbohydrater

Å spise fisk er altså en utmerket investering i din egen helse–dessuten smaker det godt!

Comments are closed.

Oppskrifter fra Godfisk

Vi satser på ferske produkter med hjemmelaget preg. Hos oss taes det ingen snarveier, tradisjonsrik norsk kystmat må tilberedes med omhu.

Oppskrifter

Produksjon

Med havet som vår nærmeste nabo gjør det at vi har mulighet for å fråtse i de deiligste råvarer man kan tenke seg.

Produksjon

Spis fisk - bli frisk

Dette er langt mer enn et gammelt munnhell. Sjømat er godt både for kropp og sinn, det er leger over hele verden enige om.

Spis fisk - bli frisk